Telefacing

Je wil een potentiële klant wel bezoeken, maar het kost je een halve dag. Vaak is de verleiding groot om toch in de auto te springen. Je wil de klant immers niet kwijt. Toch is dat niet altijd efficiënt.

Hoe werkt het?

Het kan ook anders, bijvoorbeeld als je een traditioneel ‘face to face’ adviesgesprek combineert met een telefonisch (acquisitie)gesprek. Je reist niet meer naar de potentiële klant, maar jij en de klant zitten allebei op een afgesproken tijdstip achter de PC.  Je bezoekt de klant ‘op afstand’ en leidt hem of haar door een goed voorbereide presentatie.

Je adviseert de klant, presenteert en verkoopt achter je PC. Door de software die we hiervoor gebruiken (Cisco WebEx) kunnen documenten, offertes of contracten gedeeld en getekend worden. Ook bestaat de mogelijkheid zaken te visualiseren op een digitaal whiteboard. Tijdens het gesprek ziet de klant jou dankzij een online videoverbinding. Er gaat immers niets boven een persoonlijk gesprek, waarbij je elkaar ‘recht in de ogen’ kunt kijken.

Denk niet dat Telefacing het persoonlijk advies-gesprek vervangt, of te vergelijken is met Skype of FaceTime. Het is bovenal een nieuw verkoopkanaal dat je selectief inzet om de kosten van acquisitie, onderhoud en reistijd behoorlijk te verlagen. Net zoals telefonische acquisitie en het voeren van een goed adviesgesprek, vergt het succesvol inzetten van Telefacing de nodige kennis en vaardigheden. Wilt u de nieuwe vaardigheden aanleren en rendement uit Telefacing halen…neem dan gerust contact met ons op.

Enkele reacties van klanten:

  • Telefacing is veel persoonlijker dan bellen en je hoeft er de deur niet voor uit. We proberen de bezoekschema’s van de buitendienst anders in te richten en de kleinere klanten met behulp van telefacing te bedienen. Dit is goed voor de klant en uiteindelijk ook voor ons’.
  • ‘Telefacing geeft meer structuur aan een gesprek. Hierdoor ontstaan meer cross en upsell mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat hiermee de klant ook beter geholpen wordt’.
  • ‘Door telefacing werken we efficiënter. Mijn persoonlijke ervaring is dat als je de regio van een accountmanager halveert, de omzet omhooggaat, puur door de focus. Klanten moeten zelf de manier van contact kunnen kiezen. Soms is dit telefonisch, soms face to face en soms via telefacing. Klanten acteren niet meer via één kanaal, maar via verschillende verkoopkanalen. Je moet de klant zelf laten beslissen hoe hij bediend wil worden. Telefacing is geen verplichting, het is een mogelijkheid’.
  • ‘Telefacing is een eigentijdse methode die prima te verenigen is met HNW (Het Nieuwe Werken) en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)’.