Commerciële vaardigheden voor technici

Halen uw monteurs en technici maximaal rendement uit hun klantbezoeken? Door middel van een verkooptraining en een handige sales app kunnen uw monteurs bijdragen aan uw omzetresultaat.

Ofrio app

Onze ervaring is dat monteurs graag werken met goed gereedschap. Daarom maken we in de training gebruik van de ‘Ofrio’ Verkoop en Offerte applicatie, die specifiek voor de installatie-branche is ontwikkeld en als een ‘rode draad’ door de training loopt. Uit onderzoek is gebleken dat deze manier van klantgerichte communicatie door de klant als prettig, efficiënt en professioneel wordt ervaren en de monteur in staat stelt een optimaal rendement uit zijn afspraak te halen.

Commerciële training

In tegenstelling tot een verkoper krijgt de monteur snel het vertrouwen van de klant. Als de monteur daarbij de klant weet te verrassen door stiptheid, netheid en aandacht, dan ontstaat er een waardevol persoonlijk contact. Wanneer de monteur in het gesprek ook nog andere behoeftes van de klant boven water haalt, kan verkopen een logisch gevolg zijn.

De monteur levert zo een bijdrage aan de commerciële inspanningen van zijn bedrijf. Daarom is bij steeds meer installatiebedrijven een goede communicatie tussen de monteur en de klant erg belangrijk. Dat betekent wel dat je als monteur de klant moet begrijpen door de juiste vragen te stellen, goed te luisteren, koopsignalen op te vangen en te weten hoe je iets uitlegt aan iemand die niet dezelfde technische achtergrond heeft.